1. בצעו עדכונים – אם אתם מתכננים לקחת מחשב נייד אתכם לחופשה מומלץ לוודא שמערכת ההפעלה ותוכנת האבטחה שלכם מעודכנות. עדכון מערכת ההפעלה יימנע ניצול של פרצות אבטחה מוכרות על ידי האקרים, ותוכנת אבטחה מעודכנת תמנע חדירה של איומים כמו וירוסים או תוכנות זדוניות אחרות.
2. הכינו גיבוי – זה בטח לא נעים לאבד את הסמארטפון או את המחשב הנייד שלנו, אבל צריך לזכור שמכשיר תמיד אפשר להחליף – אפילו אם זה לא נעים בכיס. אבל בניגוד למכשיר עצמו, למידע שנמצא על המכשיר אין תחליף - במיוחד אם אין לכם גיבוי. לפני שאתם יוצאים לחופשה הכינו גיבוי של המידע. ניתן להשתמש בשירות גיבוי מקוון או לגבות את המידע לכונן חיצוני – כך שגם אם המכשיר ילך לאיבוד או ייגנב, לא תאלצו לוותר גם על הקבצים החשובים שלכם.
3. הגדירו סיסמה – חשוב לזכור שמכשירים כמו סמארטפון או טאבלט יכולים להסגיר הרבה מאוד מידע אישי אודותינו. בין אם המכשיר שלכם אבד או נגנב, האדם שעכשיו מחזיק בו יכול בקלות להיכנס לחשבון הפייסבוק שלכם, לקרוא את האימיילים שלכם ועוד. אחד הדברים שאתם יכולים לעשות הוא לנעול את המכשיר שלכם עם סיסמה כאשר הוא לא בשימוש. ניתן כמובן גם להשתמש במנגנוני נעילה אחרים כמו ציור של תבנית על גבי המסך, פתיחת נעילה על ידי סריקת פנים או טביעת אצבע במכשירים תומכים.
4. השתמשו בספקי אינטרנט מוכרים – בשנים האחרונות התרבו הדיווחים על ניצול של תיירים על ידי התחזות לשירות האינטרנט החינמי של המלון בו הם ביקרו, או שבגלל חוסר מודעות למחירי החבילות התיירים העדיפו להשתמש באינטרנט אלחוטי חינמי שנפרץ על ידי האקרים. ההמלצה שלנו היא לעשות סקר שוק לפני הנסיעה ולבדוק האם חברת סלולר ישראלית יכולה להציע לכם חבילה משתלמת ליעד המבוקש, כך שתוכלו להימנע משימוש ברשתות אינטרנט לא מאובטחות.
אם בכל זאת בחרתם להשתמש ברשת האינטרנט של המלון, עליכם לשים לב להודעות חשודות המבקשות מכם להוריד "תוכנה מיוחדת" על מנת להתחבר לשירות.
5. הימנעו מתשלומים מקוונים – חופשה, בעיקר בחו"ל, זו הזדמנות נהדרת לשופינג. אבל אם החלטתם לרכוש משהו דווקא באינטרנט ולא בחנות, עשו זאת עם חיבור מאובטח בלבד ולעולם לא באמצעות רשת חינמית כזו או אחרת. מומלץ גם לעבור על פירוט עסקאות האשראי בתום החופשה, על מנת לוודא שלא נמצאים חיובים חשודים שלא אתם ביצעתם. אם נתקלתם בכזה – צרו קשר מייד עם חברת האשראי שלכם.